bonstan
skellheaven_topp2

Om A Piece of- by Helena

Det var en längtan hem, en längtan efter det välbekanta och härligt trygga som låg som grund till A Piece of-by Helena. En önskan som utvecklade sig till en idé, om att fånga känslan av en plats- på flaska. Att skapa produkter som man kan använda i vardagen, presenter till dig själv eller någon du tycker om. A Piece of- by Helena skapar produkter med doft och design av utvalda platser. Platser som står för minnen, stolthet och känsla hos mig eller hos andra.

Vi jobbar så lokalt som möjligt. Både när det gäller vem som utför uppdrag åt oss och vilka leverantörer vi använder. Lilla Byråns Sven Burman har hjälpt oss med förpackningsdesign och varumärkesidentitet. Hanna Larsdottir Marjo har illustrerat bilderna över de olika platserna. Båda är från Skellefteå där också A Piece of ligger. Kökshanddukarna är handtrycka i Skellefteå och de illustrationerna till ”Vårvinter” är gjorda av Emma Ebermark från Nilivaara. Tvålen, bodylotion och handkrämen tillverkas på en miljöcertifierad fabrik i Sverige och parfymören som vi samarbetar med håller till utanför Göteborg.

Om mig

Jag heter Helena och bor i Skellefteå i norra Sverige med min familj bestående av min blivande man och våra två barn. Tankarna på att starta ett företag har funnits med mig länge, men det var under min första mammaledighet jag bestämde mig för att vidareutveckla en idé jag burit med mig: att fånga känslan av en plats i en doft. Som står för minnen, stolthet och känsla. Men också för snygg design och bra kvalitet.

Jag driver företaget på sidan av mitt vanliga jobb som mamma, blivande fru och centrumledare. Jag har därför begränsat med tid till att jobba med företaget men gör mitt bästa för att hitta tiden då det är både utvecklande och otroligt roligt att få skapa, vara kreativ och hitta lösningar.

Jag har alltid haft ett stort intresse för dofter och mina doftminnen är starka och många. Under några år då jag bodde i andra delar av Sverige så jag alltid tänkt på min hemstad Skellefteå som vårvinter. Doften av smält snö mot blöt asfalt och varm choklad. Min barndom utspelade sig till stor del i Boviken i min familjs sommarstuga som låg vid kusten i Bottenviken. Sommar för mig, det är doften som möter dig när du närmar sig havet, gränsen precis emellan hav och land, doften av blommande pors, varmt och fuktigt gräs. Därför var det självklart att Boviken blev en av våra första dofter.

Jag är stolt över min hemstad, att bo i norra Sverige och inspireras av de fantastiska platserna och miljöerna som finns här. A Piece of:s produkter är framtagna för att du ska få minnas, upptäcka något nytt eller uppleva för första gången.

Helena Sundberg

Ägare

Miljö och ansvar

Tvålarna är tillverkade på en miljöcertifierad fabrik i Sverige och innehåller olivolja producerad i Europa. I tvålen Vitberget har vi tillsatt ekologiskt björkvatten som verkar antiseptiskt och renande för huden, björken kommer både från Sverige och Europa. Vår bodylotion är helt organisk och innehåller ekologisk havtorn. Havtornen kommer både från Sverige och från Europa. Parfymerna är inte djurtestade. Pumpflaskan är återvinningsbar och sorteras som hårdplast. Kökshandduken är i 100% GOTS certifierad ekologisk bomull och handtryckt i Skellefteå. Miljö- och lokaltänket är viktigt för oss.

Återförsäljare

Skellefteå: Turistbyrån, Nordanå butik, Stiftsgården, Restaurang Bryggargatan, Brygg CC, Skellefteå camping, Auroragården, Medlefors hotell och konferrans och Skellefteå City Airport.

Umeå:  Butik Bravo, öppen gemenskap, och Mias lustgård.

Piteå: Hem ljuva Hem

Öjebyn: Magdalenas masssage

Avesta: Bibbis änglar och accessoarer

Webshop: klappi.se samt apieceof.se

Är intresserad av att sälja våra produkter? Kontakta mig på info@apieceof.se

btt